Sta jij wel eens stil bij de lucht
die je inademt?

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. En om dit in de toekomst te kunnen blijven doen, zijn samenwerkingen met bedrijven en sponsoren van grote waarde. Maar hoe laat je aan potentiële partners zien welk verschil ze kunnen maken? Samen met het Longfonds bedachten we een commercial die het belang van gezonde lucht en longen in één adem vertelt.

Animatie

Longen zijn vanzelfsprekend niet aan de buitenkant van het lichaam te zien. Dus hoe kun je ‘ademhaling’ dan toch visueel maken? De oplossing ligt in een animatie die past bij de bestaande huisstijl van het Longfonds. Tijdens het leven van hoofdpersoon Joep worden zijn longen steeds viezer, waarmee het belang van schone lucht wordt benadrukt.

Nabewerking

Een voetbalveldje dat pal naast een industriegebied ligt, met uitzicht op rokende schoorstenen, dat niet al te ver rijden is... Hoe snel vind je dat? Precies, soms kun je beter het lot een handje helpen. Met behulp van een green screen maakte onze animator van de muur van de sportkantine een groot industrieel complex.

309

Productie uren

1

Green Screen

37

Acteurs

Wildeman Media heeft ons van het begin tot het eind goed begeleid en geadviseerd. Ze hebben de voorbereiding grondig aangepakt en proactief meegedacht over het script, de figuranten en het bepalen van de filmlocaties. De samenwerking is zeer prettig verlopen; Wildeman Media is een professionele, flexibele en veelzijdige partij. Op voorhand worden duidelijke afspraken gemaakt en deze afspraken en deadlines worden ook nageleefd. Het feit dat Wildeman media streeft naar optimaal resultaat heeft echt geleid tot een prachtige video waarin wij het onzichtbare van longziektes zichtbaar maken! Wildeman media is voor ons een prettige en betrouwbare partij gebleken die we zeker in de toekomst weer zullen inschakelen.

Ernica Woudenberg - Relatiemanager Partnerships Longfonds